Turisme diumenge, 27 de Abril de 2014

33a Caminada Popular de Torà


Autor: APACT

La ruta de les Cabanes

33a Caminada Popular de Torà
33a Caminada Popular de Torà Foto: APACT

El proper 27 d’abril es celebra la Caminada Popular de Torà. Ja que la pluja no ens va permetre gaudir del paisatge de la nostra muntanya més emblemàtica, enguany repetim amb l'Aguda. Els que la vàreu fer malgrat les circumstàncies, la trobareu força diferent. La farem en direcció contrària i amb certes variacions que permetran un gaudi major d’aquest indret tan proper i sovint poc conegut.

Iniciarem el recorregut a les 9:00 hores a Torà, a la plaça de la Font. Ens endinsarem al nucli antic de la vila i deixarem Torà pel portal que toca a l’Ajuntament. A l’Aguda menjarem coca i xocolata per recuperar les forces deixades a la pujada que passa per la Creueta. Després del primer avituallament s'haurà de decidir si se segueix amb la caminada llarga o bé s'opta per la curta (de 8 km aproximadament). Per seguir amb la llarga, agafarem un camí entre cabanes de volta que ens portarà a les masies de l’Homenet, Cabirols i la Mesquita i quan estiguem a punt d’arribar a Biosca deixarem el camí, a l’esquerra, per enfilar-nos de nou a dalt del Serrat de l’Aguda. Deixem-nos portar aleshores per la vista als plans de Torà, la vista aèria de Biosca, Talteüll, Vicfred i la resta de pobles de la vall del Llobregós. Baixarem, pujarem i una mica més enllà de Can Farrés, agafarem un corriol que ens portarà al camí que puja a l’Aguda que comença a Can Birrot i d’aquí per un altre corriol pujarem a l’Aguda. El darrer tram baixarem pel salt del Llop i per sobre dels horts veurem Torà que ens espera amb una imatge de postal.

Una ruta exigent, de 17km, que amb les vistes i l’olor a timó i romaní que acostuma a regnar en aquesta època de l’any, us omplirà de satisfacció. Creuem els dits per què la pluja ens respecti i el sol de la primavera ens faci passar una mica de calor!

Preu del dorsal: 6€

AQUEST ANY HI HAURÀ DINAR
Podeu quedar-vos a dinar al parc de Torà. El podeu portar o us el preparem: Amanida i una bona botifarra de Cal Magí amb mongetes; pa torrat, aigua, vi, fruita i cafè.
Els tiquets de dinar seran limitats i tindran un preu de 7 €

Podeu comprar-los el divendres Sant al matí a cal Gegó (carrer Baix no4 ) o durant la setmana (del 18 al 26 d’abril) a la Pastisseria Miramunt (plaça del Pati no4).

Podeu també fer la reserva on-line (caminadapopulartora@gmail.com) especificant nom, cognoms i número de tiquets que preciseu. Us tornarem contesta indicant si en queden de disponibles i, en cas afirmatiu, els podreu pagar i recollir quan compreu el dorsal de la caminada el mateix dia 27 d’abril.

Us hi esperem!


Tora-caminada-2014.pdf

33a Caminada Popular de Torà - Torà
33a Caminada Popular de Torà
Foto: APACT


Etiquetes: caminades popular torà cabanes

Ho vols compartir?