Turisme diumenge, 27 de Abril de 2014

Caminada popular de Carbasí al toll del Molí Nou


Autor: Jaume Enrich
cartell CAMINADA / RUTA NATURA / DE CARBASÍ AL TOLL DEL MOLÍ NOU
cartell CAMINADA / RUTA NATURA / DE CARBASÍ AL TOLL DEL MOLÍ NOU Foto: Jaume Enrich

El Trill Associació Cultural del Terme d’Argençola organitza una sèrie de caminades sota el nom de “Matinals del Trill 2014″. El diumenge 27 d’abril es durà a terme aquesta caminada popular, dins dels actes de la festa major d’hivern del nucli de Carbasí.

La ruta triada per aquesta ocasió, anirà de Carbasí fins al Toll del Molí Nou a Contrast. La sortida tindrà lloc a 2/4 de 9 del matí, oberta a tothom i no cal fer inscripció. A l’arribada hi haurà un Vermut Popular.

Sant Jordi de Riquer es troba molt a prop de La Panadella, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Es troba situada damunt d’un terrer i ja només s’observen restes d’una torre, de parets i murs, que corresponent al que fou l’església de Sant Jordi i les cases del minúscul veïnat, en estat ruïnós i emboscada entre alzines. En l’actualitat, les migrades restes de la torre, de l’església i les cases, encara corresponen a la parròquia de Carbasí i a l’ajuntament de Montmaneu. A Carbasí celebren la Festa Major d’hivern per Sant Jordi, per recordar aquesta església, actualment un munt de runes.

El toll del molí és un espai natural de la Riera de Clariana (Xarxa Natura 2000) i va ser arranjat durant el primer Camp de treball internacional d’Argençola, l’estiu del 2013, organitzat conjuntament pel Trill –Associació cultural del terme d’Argençola, l’Ajuntament d’Argençola i el Servei Civil Internacional (SCI), que comptà a més amb la col∙laboració dels veïns del municipi.

Us hi esperem a tothom¡, per a més informació: www.eltrill.orgEtiquetes: caminades el trill baixa segarra

Ho vols compartir?