Turisme dimecres, 7 de Gener de 2015

'Terminus Kalafi', caminades pel terme calafí del 1015


Autor: somsegarra

Activitat en motiu del Mil·lenari de la Vila

'Terminus Kalafi', caminades pel terme calafí del 1015
'Terminus Kalafi', caminades pel terme calafí del 1015 Foto: Aj Calaf

Del gener a l’abril es durà a terme a Calaf una activitat en motiu del Mil·lenari de la Vila, la gran caminada pel que va ser el terme de Calaf l’any 1015, any que consta en el document referent a la vila més antic. Per dissenyar la ruta els organitzadors s’han basat en la descripció feta en el document de 30 d’abril del 1015 i es seguirà els topònims de Corregó, Villalonga, Gàver, Calonge, etc, que cita el primer document, fins a tancar un cercle d’aproximadament 65 km.

Es tracta d’una ruta en quatre etapes, cada darrer diumenge dels mesos de gener, febrer, març i abril del 2015. A través de les quatre etapes es resseguirà de forma aproximada el perímetre del terme de Calaf l’any 1015, quan Guillem d’Oló, dit també de Mediona, va rebre aquestes terres del Bisbe Borrell amb l’encàrrec de repoblar-les, cultivar-les i defensar-les.

El 25 de gener de 2015, es farà la ruta Calaf- L’Astor (16km), el 22 de febrer de 2015, de l’Astor a Ferran (18 km); el 29 de març del 2015, de Ferran a Sant Pere de l’Arç (15km) i finalment el 26 d’abril, de Sant Pere de l’Arç a Calaf (16,5km).

Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament de Calaf o a l’oficina d’Informació (Plaça dels Arbres) en horari d’atenció al públic. S’obriran inscripcions a partir del dia 10 de cada mes i es tancaran un cop esgotades les places disponibles o 3 dies abans de la caminada.

El preu per a participar en cada una de les etapes és de 5 € (i inclou els trasllats en autocar per anada i/o tornada des de Calaf).
Cal portar esmorzar i beguda, i l’organització portarà cafè i aigua per a l’hora d’esmorzar. En el moment de la inscripció es facilitarà un carnet a segellar en cada caminada que donarà dret a un reconeixement final si es participa en les quatre etapes.

La darrera etapa (Abril 2015) serà compartida amb el grup BTT de Calaf que farà el recorregut complet en bicicleta de muntanya (65km en una sola etapa) i que coincidiran amb caminadors a l’arribada del Castell de Calaf, on es farà una recepció conjunta amb caminadors i ciclistes i es lliuraran els reconeixements.Etiquetes: caminades calaf

Ho vols compartir?