Turisme dissabte, 16 de Maig de 2015

Caminada Ruta dels Comalats


Autor: Turisme de Forès
cartell Caminada Ruta dels Comalats
cartell Caminada Ruta dels Comalats Foto: Turisme de Forès

El Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza conjuntament amb els Ajuntaments de Forès i Passanant i Belltall una sortida a peu per donar a conèixer la Ruta dels Comalats. Aquesta activitat forma part de les quatre sortides a peu per donar a conèixer les rutes de senderisme de la comarca que des del servei de turisme i els propis ajuntaments promocionen turísticament, sota el lema “Caminant per la Conca”.

La Ruta dels Comalats és la sortida més llarga de totes, d'uns 16 quilòmetres aproximadament. És un recorregut circular pels Comalats, una petita part del territori situada al límit de les comarques de la Conca de Barberà i l’Urgell, amb un paisatge i una climatologia singular. Durant tot el recorregut ens acompanyarà un paisatge marcat pels cultius de secà i petites masses boscoses, passarem per petits pobles que conserven alguns dels vestigis històrics que ens mostren la importància que com a terra de frontera va tenir aquesta zona al segle X, com són: la Sala dels Comalats, Glorieta i Belltall. D'aquí enllaçarem amb el GR175 La Ruta del Cister fins a Forès.

L'hora de la sortida és a les 8 i mitja del matí des del Pla de la Bassa de Forès. El recorregut te un desnivell acumulat de 315 m i es preveu una durada de 4 hores i mitja que dependrà del pas dels participants. Es prega màxima puntualitat i es recorda que cal portar roba i calçat de muntanya, aigua i esmorzar. El participants s’han d’inscriure prèviament fins a les 14h del dia abans. L'activitat és gratuïta i inclou el cost de l'assegurança.



Etiquetes: caminades forès els comalats

Ho vols compartir?