Turisme dimarts, 16 de Juny de 2020

La Via Verda de la Vall del Sió, nou projecte turístic


Autor: somsegarra

Un projecte transcomarcal entre la Segarra, l’Urgell i la Noguera per dinamitzar el turisme

Naixement del Sió a Gàver
Naixement del Sió a Gàver Foto: Ramon Sunyer

El projecte per habilitar una via verda al llarg de la Vall del Riu Sió comença a agafar forma després de la reunió celebrada el passat 3 de juny de forma telemàtica entre el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Conselleria de Territori, alcaldes de diferents municipis de la Vall del Sió i tècnics assessors del departament amb experiència en vies verdes i vies cicloturístiques.

En la reunió es va acordar que la Conselleria serà l’encarregada de la redacció del projecte de traçat, en un termini d’uns sis mesos, on es recolliran les propostes dels municipis en cada tram per on discorre la via. De fet, seran representants dels consistoris i veïns de cada municipi qui decidiran per on transcorrerà la ruta dins del seu terme, prioritzant en la mesura del possible el pas per camins ja existents, per tal d’explotar els millors recursos i fer un traçat continu de la via

Els tècnics de la conselleria assessoraran a cada ajuntament en la definició del traçat i la detecció dels punts més conflictius del recorregut. Tot plegat amb l’objectiu de fer un avant-projecte unitari que recollirà amb detall la totalitat del traçat per les diferents localitzats i amb les valoracions dels punts negres o crítics, per a poder presentar el projecte a una línia de finançament específica amb fons FEDER del 50% del cost.

La Via Verda de la Vall del Sió anirà de Sant Guim de Freixenet a Balaguer, amb una extensió total de 77km. Al seu pas per la Segarra transcorrerà pels municipis de Sant Guim de Freixenet, Estaràs, Les Oluges, Cervera, Tarroja, Torrefeta i Florejacs i els Plans de Sió. A l'Urgell pels d'Ossó de Sió, Puigverd d'Agramunt i Agramunt. Un cop a la Noguera pels municipis de Preixens, Montgai, la Sentiu de Sió i, finalment, Balaguer.

L’objectiu és condicionar un corredor que permeti resseguir el curs del riu Sió a peu i en bicicleta. Aquesta ruta, amb una senyalització unitària, contribuirà a la dinamització turística del territori que també disposa d’un important patrimoni.

Peixera de la Prenyanosa - La Prenyanosa
Peixera de la Prenyanosa
Foto: Ramon Sunyer
Malgrat - Malgrat
Malgrat
Foto: Ramon Sunyer
Vista de Sedó - Sedó
Vista de Sedó
Foto: Ramon Sunyer
Església de Sant Esteve de Pelagalls - Pelagalls
Església de Sant Esteve de Pelagalls
Foto: Ramon Sunyer
Peixera d'Ossó de Sió - Ossó de Sió
Peixera d'Ossó de Sió
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: via verda vall del sió

Ho vols compartir?