Cultura dijous, 24 de Setembre de 2020

La segarrenca Ester Enrich Coma guanya la 15a edició del Premi 7lletres


Autor: somsegarra

Amb el recull de contes 'Blanc sobre negre', protagonitzat per set personatges femenins que tenen l'afany de lluita i la no resignació com a punts en comú

La segarrenca Ester Enrich Coma guanya la 15a edició del Premi 7lletres
La segarrenca Ester Enrich Coma guanya la 15a edició del Premi 7lletres Foto: Mercè Carulla

L’educadora social i escriptora Ester Enrich Coma, natural de Castellnou d’Oluges (Cervera) i establerta a Alcover, ha guanyat el premi literari 7lletres del 2020 amb l’obra Blanc sobre negre,

L'obra presenta 7 textos amb protagonistes femenines, d’edats i circumstàncies diferents i que tenen en comú el seu afany de lluita, la seva no resignació, que quan cal es converteix en rebel·lia, davant de dificultats i situacions adverses. l’autora ho va descriure dient que 'cada una pintem amb els nostres colors, però al final totes pintem juntes'.

Ester Enrich va destacar en el seu parlament que 'guardonin una obra meua em fa sentir agraïda, però si el premi és el de casa, el 7lletres, em sento molt feliç'. El guardó, que es va lliurar el passat dissabte al castell de Concabella, està dotat amb 7.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec de Pagès Editors.

En l’edició d’enguany, la quinzena, s’ha rebut un total de 39 exemplars. L’alta participació ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats dotze originals. El jurat està format per Teresa Ivars, Emili Bayo, Ramon Badia, Xavier Vidal i Eloi Planes.

Al lliurament, amb un aforament limitat, hi van assistir representants de les entitats organitzadores; mecenes del premi com Jordi Pujol Torrent, de Prefabricats Pujol; Eulàlia Pagès, de Pagès Editors; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida i l’alcaldessa de Tàrrega.

En l’acte es va recordar Josep M Llobet de Nuix, mecenes i impulsor del premi, que va morir el mes de desembre passat.



Etiquetes: premi literari 7lletres ester enrich concabella

Ho vols compartir?