Els bolets
dimecres, 31 de Octubre de 2012
Autor: Ramon Sunyer
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
Sopes de fredolics
Autor: Ramon Sunyer
Dues receptes senzilles
Crema de fredolics
Crema
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Amb allioli
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
divendres, 3 de Maig de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major d’Hivern de Cervera 2024
Pedres del paisatge 'Cabanes'
Un virulent incendi crema una fàbrica a Cervera
Maria Arnal i Marcel Bagés, Xarim Aresté i La Folie també seran a la tercera edició dels Festivals Alta Segarra
Festa del Pellofa 2024, el carnaval de Calaf
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Les Cabanes de tros (265)
Els colors de la Segarra: la primavera (583)
Terra de castells (216)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)