Cultura dissabte, 24 de Octubre de 2015

Eduard Batlle guanya el 7è premi de poesia Jordi Pàmias


Autor: somsegarra

El jove poeta lleidatà ha guanyat el premi amb l’obra Suite Borgenca

Eduard Batlle guanya la 7a edició del premi de poesia Jordi Pàmias
Eduard Batlle guanya la 7a edició del premi de poesia Jordi Pàmias Foto: Aj Guissona

El jurat format per Albert Turull, Josep Borrell, Àngels Marzo, Francesc Pané i Susanna Rafart ha valorat l’obra guanyadora indicant que de SUITE BORGENCA, presentada sota la forma d’una prosa poètica molt ben construïda, se’n valora la poderosa força; es tracta d’un discurs rupturista i fins i tot cru i demolidor, però a la vegada molt actual, en què es desgrana una particular i potent poètica de la derrota.

L’acte d’entrega de premis ha estat presidit per la regidora de cultura, Gemma Franquesa, el Sr. Lluís Pagès, de Pagès Edicions, en Jordi Pàmias, poeta i l’Albert Turull, president del jurat i ha estat musicalitzat pel duo de guitarres format per Èric Vidal i Salvador Gual.

En aquesta edició, setena, s’ha reduït de manera significativa el nombre d’obres presentades, divuit, algunes de molt bona qualitat literària, a consideració del jurat

Eduard Batlle, nascut a Lleida, l’any 1971 i resident a Castelldans es defineix com a poeta, tot i que escriu narrativa, articles i col·laboracions en diferents mitjans. El passat 2014 va guanyar el premi Ziryab de narrativa breu de Balaguer . Elogi del desassossec és el seu primer llibre de poemes publicat el 2010. També ha participat en diversos reculls de poemes (Singulars d’un plural, La catalana de lletres, E-poemes).

Batlle és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Girona i ha estudiat Antropologia Social i Cultural i treballa de professor de Filosofia en un institut d’educació secundària de Mollerussa, compagina aquesta tasca amb la narració oral per a infants i adults, activitat que va iniciar l’any 2000.

Públic a l'entrega 7è premi Jordi Pàmias - Guissona
Públic a l'entrega 7è premi Jordi Pàmias
Foto: Aj Guissona


Etiquetes: premis poesia eduard batlle guissona

Ho vols compartir?