Cultura dijous, 2 de Gener de 2020

Convocatòria de la 9a edició del Premi Sikarra


Autor: fòrum l'espitllera

El Fòrum l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot convoquen una nova edició del Premi que pretén reconèixer la persona o entitat que hagi destacat en la seva actuació als territoris històrics de la Segarra. Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer

L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra
L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra Foto: Seny Major

El Fòrum l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot convoquen la novena edició del Premi Sikarra amb la voluntat de reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.
 
Les edicions anteriors del Premi Sikarra varen reconèixer l’activista turístic i cultural de Cervera, Armand Forcat, l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, l’entitat Càritas Diocesana de Cervera, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja, l’escriptora i poetessa de Cervera, Rosa Fabregat, l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt i l’Agrupació Seny Major, de Cervera.

El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat”, que reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda de Sikarra, integrada dins el perfil d’una espitllera de fusta, símbol de la projecció cap al futur de la identitat de la Segarra.

Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer i les bases del Premi són les següents:

1. Es premiarà qualsevol persona, entitat o institució que hagi actuat amb incidència sobre la comarca, incloent dins aquesta els territoris de la darrera divisió administrativa feta per la Generalitat de Catalunya i tots aquells que, per raons històriques, geogràfiques i culturals, se senten de la Segarra.
 
2. Només podrà ser guardonada una persona, entitat o institució en relació amb la qual s’hagi presentat prèviament una candidatura.
 
3. La presentació de les candidatures haurà de fer-se en un document que identifiqui la persona, entitat o institució candidata i descrigui en un màxim de dues pàgines les motivacions per les quals es considera que és mereixedora del guardó.
 
4. Les candidatures mai podran ser presentades en nom propi, sinó que hauran de venir signades per una entitat pública o privada, legalment constituïda i domiciliada a la Segarra històrica, o per un conjunt format per un mínim de tres persones a títol individual, degudament identificades i que acreditin la seva vinculació amb aquesta comarca.

5. Les persones associades al Fòrum l’Espitllera i els membres del patronat de la Fundació Jordi Cases i Llebot poden també proposar candidatures, amb les condicions previstes en el punt anterior, i no podran ser mai guardonades, ni a títol individual ni com a institució.
 
6. Les candidatures s’hauran de presentar, amb tota la documentació corresponent, entre els dies 1 de gener i 10 de febrer de cada any al domicili social del Fòrum l’Espitllera (c/ del Forn, 2, Florejacs 25211). També podran ser presentades telemàticament a info@espitllera.cat. En ambdós casos, l’organització es reserva el dret de requerir la documentació complementària adient.
 
7. El Jurat estarà format per representants del Fòrum l’Espitllera i de la Fundació Jordi Cases i Llebot. Valorarà les candidatures tot considerant amb especial atenció tant la seva trajectòria històrica com les actuacions dutes a terme durant l’any immediatament anterior al del lliurament del Premi. Es preveu expressament que el guardó pugui lliurar-se ex aequo a dos finalistes, en cap cas a títol pòstum o declarar-se desert, i el veredicte del Jurat serà inapel·lable. 
 
8. La identitat del premiat o premiada es donarà a conèixer el 17 de març de cada any, coincidint amb l’aniversari de l’adquisició de la moneda Sikarra per part de les entitats promotores, i es lliurarà en un acte públic convocat en una data propera.
 
9. El Premi consistirà en una escultura inspirada en el revers de la moneda de Sikarra, així com un reconeixement públic de la persona, entitat o institució guanyadora.


Bases-del-9e-Premi-Sikarra.pdf

Premi Sikarra escultura  l''esguard alliberat' d'Anna Marín-Gálvez - Guissona
Premi Sikarra escultura l''esguard alliberat' d'Anna Marín-Gálvez
Foto: Anna Marín-Gálvez
L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt - Santa Coloma de Queralt
L'espitllera del setè Premi Sikarra es queda al Castell de Santa Coloma de Queralt
Foto: Fòrum l'Espitllera
L'escriptora cerverina Rosa Fabregat recull el Premi Sikarra 2017 -
L'escriptora cerverina Rosa Fabregat recull el Premi Sikarra 2017
Foto: Fòrum l'Espitllera
La cooperativa La Garbiana recull el cinquè Premi Sikarra - Cervera
La cooperativa La Garbiana recull el cinquè Premi Sikarra
Foto: Jaume Moya
Carles de Ahumada rep de mans d'Albert Turull el Premi Sikarra 2015 en nom de l’Olivera - Concabella
Carles de Ahumada rep de mans d'Albert Turull el Premi Sikarra 2015 en nom de l’Olivera
Foto: Joan Montagut
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera - Tarroja de Segarra
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera
Foto: Jaume Moya
lliurament del Premi Sikarra 2013 a l'Associació d'Amics de l'Arquitectura Popular - Guissona
lliurament del Premi Sikarra 2013 a l'Associació d'Amics de l'Arquitectura Popular
Foto: Jaume Moya
lliurament del Premi Sikarra 2012 a l'activista cultural Armand Forcat - Torà
lliurament del Premi Sikarra 2012 a l'activista cultural Armand Forcat
Foto: Jaume Moya


Etiquetes: convocatòria premi sikarra la segarra

Ho vols compartir?