Cultura dilluns, 24 de Octubre de 2022

Cristina Álvarez Roig guanya la catorzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia


Autor: somsegarra

L'obra 'Síria sense flors' s'enduu el 2.000 euros del premi. Enguany s'han presentat 93 obres a la convocatòria

Cristina Álvarez Roig guanya la catorzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia
Cristina Álvarez Roig guanya la catorzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia Foto: Aj. Guissona

L'arquitecta Cristina Álvarez Roig (Mollet del Vallès, 1973) ha rebut el premi literari de poesia Jordi Pàmias del 2022 per l’obra Síria sense flors en l'acte de lliurament celebrat el dissabte 23 d'octubre al teatre de Ca l’Eril de Guissona. El premi consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

Segons el jurat es tracta d’un poemari altament unitari, molt interessant pel seu fil temàtic, coherent, amb imatges molt potents i un nivell sostingut amb molt de mèrit i talent; una obra delicada i treballada, que transmet subtilesa i compromís.

Cristina Álvarez Roig combina la professió d’arquitecta amb la fotografia i l’escriptura. Ha obtingut nombrosos reconeixements en poesia i és autora d’Oasi privat (Òmicron, 2014), Cosmogonia Terrenal (Premi de Poesia Torre de Piles, Edicions del Sud, 2019), L’evangeli segons la mar (Premis de la Mar de Castelló 2019, Ajuntament de Castelló, 2020), Cerimònia del te (Festa d’Elx 2019, Bromera, 2020), Firmament obert (XXXVI Premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia - Vila de Santanyí, AdiA, 2021) i Un auditori per als ocells (Premi de la Nit de la Poesia al carrer 2021, Pagès Editors, 2022). És coautora, amb Israel Clarà, del recull d’haikus i tankas L’omega de la rosa (Gregal, 2019). També realitza col·laboracions radiofòniques i participa com a única rapsoda en un homenatge a Joan Margarit. És comissària del projecte poètic i pictòric Llunes de paper, d’Israel Clarà, que inclou una exposició itinerant.

El jurat també va acordar fer constar en acta com a finalista de l’edició d’enguany l’obra Quan la mort arrela, per la complexa combinació dels haikus amb estrofes de decasíl·labs que marquen les parts del llibre.

L'acte es va celebrar al teatre de Ca l’Eril i va estar presidit per l’Alcalde, Jaume Ars i Bosch; la regidora de cultura, Agnès Pla; el poeta, Jordi Pàmias; el president de Pagès Editors, Lluís Pagès i Albert Turull, com a president del jurat. En el mateix acte es presentà el llibre Cors Artesians de Pere Suau, guanyador de la passada edició del premi.



Etiquetes: premis jordi pàmias poesia guissona

Ho vols compartir?