Cultura dilluns, 23 de Octubre de 2023

Anton Ferret guanya la quinzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia


Autor: somsegarra

L'obra 'Turisme interior' s'enduu el 2.000 euros del premi.

Anton Ferret guanya la quinzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia
Anton Ferret guanya la quinzena edició del premi Jordi Pàmias de poesia Foto: Aj. Guissona

El filòleg de Vilafranca del Penedès Anton Ferret Baig (1968) ha rebut el premi literari de poesia Jordi Pàmias del 2023 per l’obra Síria sense flors en l'acte de lliurament celebrat el dissabte 21 d'octubre al teatre de Ca l’Eril de Guissona. El premi consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

El jurat n’ha valorat que es tracta d’un poemari d’alta qualitat que fa dialogar amb encert l’univers clàssic i la postmodernitat, amb una excel·lent arrencada i un bon tancament, tant del llibre com de cadascun dels poemes aconseguint mantenir sempre el nivell, el to i l’interès, de manera que es tracta d’un poemari unitari, corprenedor, fresc i de lectura fluida que podrà tenir un llarg recorregut en el marc de la poesia catalana contemporània.

Anton Ferret és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual i treballa a la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura. Ha escrit el llibre de sonets Perdent la por (Saldonar), premi Narcís Lunes i Boloix 2022. Prèviament, havia publicat alguns poemes a la revista literària #Branca i fa experiments de literatura digital a salnitre.com, alguns dels quals recollits a l’antologia internacional ELO 2. Col·labora regularment a L’Eco de Sitges i L’Eco de Ribes.

En aquesta edició s’ha fet un viatge poètic per les obres guanyadores al llarg d’aquests anys, un acte musicalitzat per Trio Festino Baroco. En el mateix acte, Cristina Álvarez Roig, guanyadora de la catorzena edició del premi, va presentar l’obra guanyadora Síria sense flors, publicada també per l’editorial Pagès Editors.



Etiquetes: premis jordi pàmias poesia guissona

Ho vols compartir?