Prats de Rei comença a cobrir les restes de Sikarra
Autor: somsegarra
La fortificació ibèrica data entre els segles VI i VII a.C i és una de les més antigues conservades a Catalunya
El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona ha començat aquest dilluns les obres de cobriment de les restes ibèriques de Sijarra, localitzades a la plaça del Santuari del Portal dels Prats de Rei. L'actuació permetrà la protecció de les restes i també fer-les visibles parcialment des de l'exterior.
Les obres contemplen l'estabilització dels talussos de l'excavació arqueològica i el cobriment de les restes per garantir-ne la protecció. La proposta desenvolupada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona permetrà també fer visibles les restes parcialment des de l'exterior. La solució adoptada planteja poder accedir de manera restringida a l'interior de l'excavació arqueològica per l'estudi, investigació i contemplació de les restes excavades.
Aquestes restes es van posar al descobert arran d'unes obres d'excavació dutes a terme al centre de la vila l'any 2013. Es tracta de les restes de l'antiga ciutat ibèrica de Sikarra, que es trobaven per sota les de la ciutat romana republicana. Les troballes es van protegir de manera provisional per evitar-ne la degradació a causa de les inclemències meteorològiques.
La Comissió de Cultura del Parlament va rebutjar, ara fa un any, la preservació i la museització del jaciment dels Prats de Rei tal com demanava el moviment social #salvemSikarra, que va presentar un projecte alternatiu valorat en 38.213 euros
Etiquetes: salvemsikarra sikarra els prats de rei
dijous, 19 de Setembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2024
Festa Major de Calaf 2024
Festa Major de Bellveí 2024
Festa Major de Maig de Passanant 2024
XXVIII Mercat Medieval de Guimerà
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)