Patrimoni dimecres, 10 de Juny de 2015

Prats de Rei comença a cobrir les restes de Sikarra


Autor: somsegarra

La fortificació ibèrica data entre els segles VI i VII a.C i és una de les més antigues conservades a Catalunya

Protecció provisional de les restes de Sikarra
Protecció provisional de les restes de Sikarra Foto: Ramon Sunyer

El Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona ha començat aquest dilluns les obres de cobriment de les restes ibèriques de Sijarra, localitzades a la plaça del Santuari del Portal dels Prats de Rei. L'actuació permetrà la protecció de les restes i també fer-les visibles parcialment des de l'exterior.

Les obres contemplen l'estabilització dels talussos de l'excavació arqueològica i el cobriment de les restes per garantir-ne la protecció. La proposta desenvolupada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona permetrà també fer visibles les restes parcialment des de l'exterior. La solució adoptada planteja poder accedir de manera restringida a l'interior de l'excavació arqueològica per l'estudi, investigació i contemplació de les restes excavades.

Aquestes restes es van posar al descobert arran d'unes obres d'excavació dutes a terme al centre de la vila l'any 2013. Es tracta de les restes de l'antiga ciutat ibèrica de Sikarra, que es trobaven per sota les de la ciutat romana republicana. Les troballes es van protegir de manera provisional per evitar-ne la degradació a causa de les inclemències meteorològiques.

La Comissió de Cultura del Parlament va rebutjar, ara fa un any, la preservació i la museització del jaciment dels Prats de Rei tal com demanava el moviment social #salvemSikarra, que va presentar un projecte alternatiu valorat en 38.213 euros

Muralla ìbera descoberta a Prats de Rei que data dels segles VI i VII aC - Els Prats de Rei
Muralla ìbera descoberta a Prats de Rei que data dels segles VI i VII aC
Foto: Ramon Sunyer
Postal del moviment social salvemSikarra - Els Prats de Rei
Postal del moviment social salvemSikarra
Foto: Xarxa Sikarra


Etiquetes: salvemsikarra sikarra els prats de rei

Ho vols compartir?