Societat dimecres, 14 de Octubre de 2015

la Xarxa Sikarra publica les conclusions de la jornada 'la Segarra a les Xarxes'


Autor: Jaume Moya

Les conclusions de la trobada “la Segarra a les xarxes” volen potenciar la projecció de la Segarra a la xarxa, com a territori actiu , vital i atractiu.

Unes cinquanta persones  van participar a la jornada
Unes cinquanta persones van participar a la jornada Foto: Miquel Parramon

La comissió organitzadora de la trobada “la Segarra a les xarxes”, que va tenir lloc el passat 25 d’abril, ha publicat les conclusions de la jornada.
Amb la voluntat de guanyar presència de la realitat de la Segarra, com a territori actiu i amb projectes i col·lectius amb coses que aportar, la jornada va comptar amb una classe magistral per part de l’expert en comunicació Josep M. Ganyet i amb quatre taules de treball organitzades en funció dels principals aparadors a internet.
La taula centrada en el twitter va defensar l’ús de les etiquetes #Segarra i #segarrejant i la importància de posar sempre de relleu l’adscripció territorial a la Segarra, entesa com una realitat històrica amb projecció actual i de futur. La difusió de la bellesa del paisatge, més enllà del patrimoni, es constata com a bon reclam de projecció exterior i, alhora, de potencial per l’autoestima comarcal.
La taula del facebook aconsella l’ús també de la imatge, preferentment horitzontal, i la importància d’emprendre petites campanyes, de baix cost, per ampliar l’abast de les accions. La interacció amb d’altres murs, la variació d’imatges de portada (coincidint, per exemple, amb el canvi de les estacions), la interacció proactiva i positiva i la revisió de les estadístiques també són bones eines per guanyar presència.
La taula dedicada als webs i blocs incideix en la importància de donar continguts i actualitzar-los contínuament i, alhora, vincular-los a les xarxes socials per major difusió. El contenidor SomSegarra.cat es presenta com a contenidor adient i bona plataforma de projecció i es remarca la importància que els webs estiguin adaptats als dispositius mòbils.
La taula d’Instagram detecta que els usuaris de la comarca estan mancats d’una organització que els permetria actuar en comú, per la qual cosa es proposa la creació d’un grup d’Igers la Segarra i la creació de l’etiqueta #igerssegarra. Per a potenciar aquesta xarxa es considera convenient l’organització de trobades a la comarca d’usuaris, que podria ser encapçalada des de l’Administració pública, però també amb el suport d’entitat associatives.

Albert Turull, president de l'Espitllera, va obrir la jornada - Torà
Albert Turull, president de l'Espitllera, va obrir la jornada
Foto: Miquel Parramon
Josep M. Ganyet, durant la seva master class - Torà
Josep M. Ganyet, durant la seva master class
Foto: Miquel Parramon

SEGARRA_A_LES_XARXES-Conclusions.pdf



Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: #segarra #segarrejat Sikarra Segarra a les xares Torà Xarxa Sikarra

Ho vols compartir?