Societat dimarts, 10 de Març de 2020

CatSalut: Coronavirus SARS-CoV-2


Autor: somsegarra

Recomanacions i consells

Coronavirus SARS-CoV-2: què és?
Coronavirus SARS-CoV-2: què és? Foto: catsalut

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

Els símptomes més comuns són febre, dificultat per respirar o tos. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions.

Segons les informacions disponibles, el nou coronavirus SARS-CoV-2 es pot transmetre entre humans per via respiratòria per un contacte estret amb una persona infectada, a una distància inferior a un metre.

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

- Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
- Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
- Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
- Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
- Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
- No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut.

Coronavirus SARS-CoV-2: com es transmet -
Coronavirus SARS-CoV-2: com es transmet
Foto: catsalut
Coronavirus SARS-CoV-2: simptomes -
Coronavirus SARS-CoV-2: simptomes
Foto: catsalut
Coronavirus SARS-CoV-2: com el puc prevenir? -
Coronavirus SARS-CoV-2: com el puc prevenir?
Foto: catsalut


Etiquetes: salut epidèmia coronavirus

Ho vols compartir?