Societat dissabte, 14 de Març de 2020

CatSalut 'Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari'


Autor: CatSalut
Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari
Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari Foto: CatSalut

Benvolguts veïns i veïnes,
Donada la situació de propagació del COVID-19 al nostre país, des del Departament de Salut es recomanen una sèrie de mesures per la població GENERAL, especialment en la gent gran que hagi realitzat en les 2 últimes setmanes un viatge amb associacions fora de Catalunya (IMSERSO, associacions culturals...) que ajudarien de forma efectiva a la contenció del virus:

- Si esteu asimptomàtics i prèviament NO heu rebut cap trucada personal del Departament de Salut, intentar passar el major temps possible a casa, evitant al màxim les relacions socials amb amics, associacions...

- Evitar les visites a familiars que no visquin a la mateixa casa.

- Estar ben atents en que si us apareixen de forma recent símptomes de febre, tos i/o odinofàgia(“mal de coll”), es molt important confinar-se estrictament a casa (sense sortir) i trucar al telèfon del consultori mèdic, del vostre CAP de referència o al 061. Analitzaran el vostre cas i us donaran les instruccions concretes pertinents.

De la mateixa manera, es demana tenir molta cura a l’hora de transmetre la informació, ja que “fer córrer” certes informacions arrel de casos en estudi afecta greument a la intimitat personal i predisposen a augmentar la inseguretat i la por de tots els veïns respecte el nostre entorn.

Lleida, 14 de març de 2020
Pere Godoy
Cap de Servei de Vigilància i Resposta a les emergències de Salut Publica Agencia de Salut Pública de CatalunyaEtiquetes: catsalut epidèmia coronavirus
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?