Societat dimecres, 29 de Abril de 2020

Pla de transició cap a una nova normalitat covid-19


Autor: somsegarra

El Consell de Ministres ha aprovat un pla de desconfinament orientatiu per fases que es prolongarà fins a finals de juny

Pla de transició cap a una nova normalitat covid-19 Cronograma
Pla de transició cap a una nova normalitat covid-19 Cronograma Foto: govern d'espanya

El pla serà gradual i es farà en quatre fases. La província o l'illa serà l'espai territorial on es desenvoluparan les activitats permeses: no hi haurà mobilitat entre províncies o illes fins a aconseguir la nova normalitat.

Segons fonts del govern la transició cap a una nova normalitat es farà en funció del control de l'epidèmia a cada província i a la velocitat que permeti la situació sanitària de cada zona. El pas d'una fase a una altra en cada lloc es determinarà en funció de les capacitats estratègiques del seu sistema sanitari d'atenció primària i hospitalari; la seva situació epidemiològica; la implantació de mesures de protecció col·lectiva en comerços, transports, centres de treball i en qualsevol espai públic, i en les dades de mobilitat i econòmics.

Fases del pla de desconfinament (mesures provisionals que encara no s’ han publicat en el BOE):

Fase 1 (a partir del 4 de maig)
A més de la mesures projectades perquè els menors surtin una hora al carrer i els adults a fer exercici, s'inclou l'obertura de locals i establiments amb cita prèvia per a la atenció individual dels clients, així com dels restaurants amb servei de menjar per emportar, sense consum en el local.

Els esportistes professionals i federats podran començar a entrenar de forma individual.

També es permetrà l'obertura del comerç sota condicions estrictes de seguretat, excepte els centres comercials, on són més probables les aglomeracions.

En restauració es podran obrir terrasses amb limitacions d'ocupació del 30% i, en l’ hostaleria es podran obrir hotels i allotjaments turístics, excloent les zones comunes.

El sector agroalimentari i pesquer reprendrà les activitats que mantenia amb restriccions.

En l'àmbit esportiu només es permetrà l'obertura de centres d'alt rendiment amb mesures d'higiene i protecció reforçades i el permís per a l'entrenament en lligues professionals.

Fase 2 (a partir de l'11 de maig, a les províncies que compleixin els requisits)
S'obrirà l'espai interior dels locals només per al servei de taules, amb separació entre elles i un terç d'aforament.

El curs escolar començarà al setembre amb caràcter general.

Els cinemes, teatres i auditoris reobriran un terç del seu aforament amb butaques preassignades. Les sales d'exposicions, conferències i visites a monuments també obriran amb un terç de la seva ocupació habitual. Els actes i espectacles a l'aire lliure estaran permesos sempre i quan hi hagi menys de 400 persones assegudes.

A partir d'aquesta fase, s'avaluarà quinzenalment el compliment dels marcadors per a cadascuna de les províncies o illes

Fase 3
Es flexibilitzarà la mobilitat general, si bé es mantindrà la recomanació de l'ús de la mascareta fora de la llar i en els transports públics.

El comerç limitarà l'aforament al 50% i es fixarà una distància mínima de 2 metres entre persones.

En restauració, se suavitzaran una mica més les restriccions d'aforament i ocupació, si bé es mantenen estrictes condicions de separació entre el públic.

Termini mínim de dues setmanes per fase
La durada mínima de cadascuna de les fases s'ha fixat en dues setmanes. A partir d'aquesta data acabaran les restriccions socials i econòmiques, però es mantindrà la vigilància epidemiològica i, sobretot, les mesures d'higiene i protecció personal fins que hi hagi una vacuna.


Pla de transició
Anexo II FASES



Etiquetes: epidèmia coronavirus economia treball

Ho vols compartir?