Societat dijous, 1 de Octubre de 2020

Les quarantenes a les escoles són de deu dies


Autor: somsegarra

Actualment a la Segarra hi ha un grup confinat a l'institut Antoni Torroja de Cervera

Les quarantenes a les escoles ja són de deu dies
Les quarantenes a les escoles ja són de deu dies Foto: ensenyament

Les quarantenes per als contactes estrets i per als grups de convivència estables passen de 14 a 10 dies per tota la població de Catalunya. Així ho estableix el nou “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2” actualitzat pel Departament de Salut.

Aquest canvi també tindrà incidència en l’àmbit escolar. Així, les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran ja per un període de 10 dies. Respecte a les quarantenes iniciades abans de l’entrada en vigor del nou document, els centres avisaran a les famílies que els infants podran reprendre l'activitat presencial un cop hagin passat els 10 dies. Tot i el canvi de dies de quarantena, les autoritzacions de confinament signades per les famílies al seu dia continuen sent vàlides.

Segons ha informat el Departament d'Educació, els professionals que es trobin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran als centres educatius un cop transcorreguts aquests deu dies, conjuntament amb la resta del grup estable de convivència. Els que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies, que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball al centre educatiu, s’incorporaran un cop acabi aquesta baixa mèdica, moment en què també finalitzarà del nomenament del seu substitut.

Actualització en casos positius i negatius al centre


L'actualització del protocol de Salut estableix que en cas de sospita d'un cas a l'escola, els menors del grup de convivència mantindran l'activitat escolar a l'espera dels resultats de la PCR, sense barrejar-se amb la resta de grups del centre. Si les proves realitzades són negatives, els infants i tutors del grup continuaran amb normalitat les seves activitats, i l'alumne es podrà incorporar quan els símptomes hagin cedit i després de 24 hores sense febre. En cas positiu, s’establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor, i s'indicarà la prova PCR al propi centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d’atenció primària.

Les últimes dades fetes públiques pel Departament d'Educació a 2 d'octubre apunten a un alentiment en el creixement del nombre d'aules confinades i algunes ja s'estan reobrint, passada la quarentena.

Actualment, a Catalunya hi ha més d'un miler de classes confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només tres centres estan totalment clausurats.Font: Salut   + info (enllaç extern)

Etiquetes: quarentenes escoles coronavirus

Ho vols compartir?