Societat divendres, 16 de Abril de 2021

Prorrogat el confinament comarcal fins al 26 d'abrilAquest divendres el Procicat ha decidit allargar-ho una setmana més

Nou confinament comarcal fins al  26 d'abril
Nou confinament comarcal fins al 26 d'abril Foto: procicat

El divendres 16 d'abril el Procicat ha decidit mantenir el confinament comarcal a Catalunya fins al 26 d’abril. El secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol, ha dit que el govern necessita “set dies més” per estabilitzar els contagis i entrar de nou a la regressió i “doblegar la corba”. Segons Ramentol, Salut es marca aquesta data del 26 d’abril com un “horitzó” per poder reprendre la reobertura.

El Procicat va aprovar tornar al confinament comarcal a partir de divendres 6 d'abril. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d'urgència aquest dimecres al migdia.

El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d'entrada fins el dilluns 19 d'abril. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és 'obligada' davant l'augment de casos i que les mesures són les més 'acurades, justes i imprescindibles' possibles. El nombre d'ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l'infradiagnòstic d'aquests dies festius.

Els locals de restauració podran continuar oberts de forma ininterrompuda fins a les 17h, cada dia de la setmana. Tampoc no hi haurà canvis en els horaris actuals de sector del comerç ni en la resta de mesures que estaven fins ara establertes.

Mesures prorrogades fins al 26 d'abril -
Mesures prorrogades fins al 26 d'abril
Foto: catsalut


Font: procicat Etiquetes: coronavirus confinament comarcal

Ho vols compartir?