Societat dissabte, 24 de Abril de 2021

El Procicat aprova la mobilitat per tot Catalunya a partir del 26 d'abril


Autor: somsegarra

Prorrogades fins al 8 de maig

El Procicat aprova la mobilitat per tot Catalunya a partir de dilluns
El Procicat aprova la mobilitat per tot Catalunya a partir de dilluns Foto: salutcat

La lliure mobilitat tornarà a estar permesa a Catalunya a partir de dilluns, sense cap limitació territorial ni obligació de desplaçar-se només amb la bombolla de convivència. Així ho ha anunciat aquest dijous el Govern, després de prendre la decisió en el marc del Procicat. La vigència de les mesures serà de set dies, des de la mitjanit del dilluns 26 d'abril fins a la mitjanit del dilluns 3 de maig

El Govern també ha aprovat el retorn a les aules dels alumnes de batxillerat i formació professional i permetrà obrir els bars i restaurants ubicats en centres comercials. Tampoc s'establirà límit de superfície per a l'obertura dels establiments comercials. L'aforament dels actes religiosos i esportius s'ampliarà del 30% al 50%. També desapareix el límit pel que fa al nombre de bombolles a l'hora de fer reunions socials, que han de continuar sent de 6 persones com a màxim.

Cribratges automostra als municipis amb situacions més complicades


La consellera Alba Vergés també ha anunciat que a a partir de la setmana que ve Salut impulsarà cribratges 'poblacionals' en aquells municipis amb situacions epidemiològiques més complicades. Es podran fer fins a 15.000 PCR al dia.

Aquests cribratges poblacionals es faran a través del centres d’atenció primària (CAP), on els ciutadans podran recollir el dispositiu automostra. Després, a casa, podran fer aquest test i dur l’automostra al CAP. Una gestió 'molt àgil' perquè es podrà fer la recollida als taulells d’informació i, per tant, des de Salut insisteixen que no suposaran una sobrecàrrega per als professionals sanitaris (metges i infermeres) de l’atenció primària.

Es començarà a Lleida, la Catalunya Central i Girona. Els cribratges van dirigits a ciutadans de menys de 70 anys i la participació serà voluntària i estarà vigent fins que la situació epidemiològica es consideri controlada.



Font: procicat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: coronavirus procicat mesures

Ho vols compartir?