Acte

32a Caminada popular de Torà

diumenge 28 abril de 2013 a les 09:00 h a L'Agudacartell 32a caminada de torà

Aquest any, reprenent el seguit de caminades dedicades a cada un dels pobles del municipi, li correspon a l'Aguda. El recorregut és pels antics termes de l'Aguda i Biosca, una zona que es caracteritza per la dispersió de masies. El poblament de la zona té el seu origen a finals del segle X quan els cristians conquereixen aquest territori, i es repobla amb camperols que reben terres en propietat a canvi d’establir-s’hi.

L'Aguda va ser, antigament, un nucli de població amb una vintena de cases, al voltant del seu castell medieval del s X, avui enrunat. Aquest castell esdevingué estratègic durant el procés de població d'aquestes terres disputades entre comtats cristians i el món islàmic. Formava part d'una xarxa de fortificacions i torres aixecades a la riba dreta del riu Llobregós, configurant una línia froterera i defensiva del comtat d'Urgell.


- Sortida i venda de dorsals a la sortida, a l'Aguda. Preu de dorsal 6€, inclou l'avituallament, que consta d'entre 3 i 5 punts amb aigua i alternant fruita, dolç i salat. En cas de benefici, es destinarà al manteniment del GR , a la cursa del Cós de sant Gil i a millorar l'espai del museu de Cal Gegó.

- Per anar a l'Aguda amb cotxe hi haurà indicacions des de la carretera de Calaf( aproximadament a partir de l'Hostal Jaumet de Torà)

- Hi haurà servei d'autocar. Punt de sortida per l'anada: Pl. de la Creu, Torà. Punt de sortida per la tornada a Torà: l'Aguda. Inscriure's a Cal Miramunt. En el cas, que hi haguéi poques persones inscrites, l'organització es reserva el dret a no prestar aquest servei.

- Feu ús de les zones d’aparcament establertes per l’organització.

- La caminada estarà marcada amb cinta vermella i blana i en alguns trams coincideix amb les marques del GR del Llobregós.
- Telèfon de contacte: 646 68 04 23 / 665 66 60 06

Ho organitza: APACT
Insertada per: APACT


Ho vols compartir?