Medi ambient dimecres, 29 de Juliol de 2020

Tres nous projectes eòlics i un de fotovoltaic a l'altiplà segarrenc


Autor: somsegarra

A final de juliol, s'ha anunciat tres nous parcs amb 41 aerogeneradors i una potència total de 146 MW. El fotovoltaic és de 4,5 MW

Tres nous projectes eòlics i un de fotovoltaic
Tres nous projectes eòlics i un de fotovoltaic Foto: somsegarra

Si al gener ja ens va commocionar la noticia dels avantprojectes d'11 nous parcs eòlics a l'altiplà segarrenc i, al cap d'un mes, sis nous, ara arriben noticies de tres nous d'eòlics i un de fotovoltaic.

Parc eòlic Conca de Barberà 1(CB-I) de 50 MW presentat per DESAROLLOS EÓLICOS CUENCA DE BARBERÁ, S.L. Afecta el terme municipal de Ribera d'Ondara i consta de 9 aerogeneradors, 7 corresponen al model tipus SG-170 5.6MW i 2 al model SG-170 5.4MW. Els dos models d'aerogeneradors tenen una altura de 115 m de torre i tres pales que formen un diàmetre de 170 metres.

Altres dos són de GIRONINA DE ENERGIAS RENOVABLES S.L i s'emparen en sol·licituds del 2006 (Parc Eólic Ivorra de 42 MW de potencia i Parc Eòlic de Castellfollit de 32 Mw de potencia)

El Parc Eòlic Castellfollit amb una potència nominal de 48 MVA, distribuïda en 16 aerogeneradors de 3 MW de potència nominal. Inclou a més dels municipis inicials de Castellfollit de Riubregós i Pujalt, el de Calonge de Segarra i el d’Ivorra.

El Parc Eòlic Ivorra tindrà una potència nominal de 48 MVA, distribuïda en 16 aerogeneradors de 3 MW de potència nominal. incloeu a més del municipi inicial d’Ivorra, el d'Estaràs i el de Castellfollit de Riubregós.

L'empresa EGUZKI 22CER SL promou la Instal·lació fotovoltaica Cervera de 4,5 MW (5,35 MWp), situada entre l'aeròdrom de Cervera y el Pla de les Franqueses, en un conjunt de 5 finques ocupant unes 9,6 ha. Contempla 15 instal·lacions de 30 unitats de plaques solars.

Tothom qui ho desitgi pot formular les consideracions que cregui oportunes fins a final d’agost de 2020.


Avantprojecte CB-I
Avantprojecte Ivorra 2019
Avantprojecte Castellfollit 2019
22CER_PB_Proyecto_basico_Cervera_v2

Projecte eòlic Ivorra -
Projecte eòlic Ivorra
Foto: somsegarra
Projecte eòlic Castellfollit -
Projecte eòlic Castellfollit
Foto: somsegarra
Projecte fotovoltaic Cervera -
Projecte fotovoltaic Cervera
Foto: somsegarra


Etiquetes: parcs eòlics fotovoltaica segarra

Ho vols compartir?